Celerová polévka se slaninovými chipsy

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g celeru
4 větší brambory
2 hrsti čerstvého špenátu (kdo má mangold jako já, použije ten, jen je nutné ho o trochu déle povařit)
1 cibule
plátky slaniny
1 PL másla
1,5 PL hladké mouky
špetka drceného kmínu
špetka muškátového oříšku
1,5l vývaru nebo vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou.

  2. Tu zalijeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme. Pak přidáme celer, brambory, okořeníme kmínem a muškátovým oříškem a osolíme.

  3. Na suché pánvi vypražíme plátky slaniny a necháme na papírové utěrce odstát přebytečný tuk. Ke konci vaření do polévky vhodíme listy špenátu a už jen mírně povaříme, aby zavadl. Polévku podáváme s nalámanými kousky křupavé slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!