Čočkový hrnec s jehněčím

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300 g čočky
500 g jehněčích žebírek
100 g uzeného bůčku
2 cibule
5 brambor
4 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1 lžička koření sumah
sůl
2 kopcovité lžičky mleté červené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu namočíme do vody.

  2. Na oleji opražíme na kocky nakrájaný bôčik a narezanú cibuľu.

  3. Vmiešame mletú papriku, pridáme rebrá narezané na menšie kusy, osolíme, okoreníme korením sumah a zalejeme vodou do polovice. Necháme variť, kým sa nedajú vybrať kosti.

  4. Potom vyberieme rebrové kosti, pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala, a na kocky narezané zemiaky. Pomaly varíme asi 20 minút, zemiaky by mali byť jemne prevarené (nemajú sa ale rozsýpať). Podľa chuti dosolíme, ak treba.

  5. Necháme stáť do druhého dňa, aby šošovica a zemiaky dobre nabobtnali a pokrm zahustili.

  6. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!