Celerová polévka se slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
100 g anglické slaniny (na plátky krájené)
1 lžíce másla
1 velká cibule
2 bobkové listy
svazek tymiánu (čerstvý nebo sušený)
1 středně velký celer
850 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozpalte v hrnci, přidejte slaninu a opékejte ji 3 minuty z každé strany. Křupavé plátky vyndejte a nechte na papírové utěrce okapat.

  2. Do hrnce s olejem přidejte máslo, vsypte posekanou cibuli, bobkové listy a svázané snítky tymiánu (nebo 2 špetky sušeného) a opékejte 10 minut.

  3. Vsypte na kostky pokrájený celer a opékejte další 2 minuty.

  4. Pak vlijte vývar a přiklopené vařte asi 15 minut, aby celer změkl.

  5. Vyndejte bobkové listy a polévku rozmixujte dohladka.

  6. Vlijte smetanu, osolte, opepřete a krátce povařte. Při podávání položíme na polévku plátky opečené slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!