Celerová omáčka s hráškem nejen k těstovinám
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 střední celer
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1/2 pórku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
- zeleninový vývar
- mražený hrášek
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- těstoviny
Postup Celerová omáčka s hráškem nejen k těstovinám
Postup přípravy receptu
-
Celer nastrouháme, (pokapeme citr.šťávou) pórek a řapíky nakrájíme. Orestujeme společně na másle.
Zalijeme do 3/4 vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.
Hotové projedeme ponorným mixerem (koření vytáhneme) a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
Povaříme a před koncem přisypeme hrášek. Dochutíme, případně okyselíme.