Celerová omáčka s hráškem nejen k těstovinám

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 střední celer
3 stonky řapíkatého celeru
1/2 pórku
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
zeleninový vývar
mražený hrášek
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
1/2 lžičky mletého zázvoru
citronová šťáva
sůl
pepř
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Celer nastrouháme, (pokapeme citr.šťávou) pórek a řapíky nakrájíme. Orestujeme společně na másle.

  2. Zalijeme do 3/4 vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.

  3. Hotové projedeme ponorným mixerem (koření vytáhneme) a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

  4. Povaříme a před koncem přisypeme hrášek. Dochutíme, případně okyselíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!