Borůvkový chlebíček s ovesnými vločkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 g borůvek
2 hrnky (250 g) hladké mouky
1 PL hladké mouky
1 hrnek (200 g) krupicového cukru
2 KL prášku do pečiva
1 KL soli
250 g bílého plnotučného jogurtu vanilkového (hruškového)
2 vejce
110 g másla rozpuštěného a lehce vychlazeného
1 KL vanilkového extraktu
90 g ovesných vloček

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  2. V malé misce lehce promícháme borůvky s 1 PL mouky, odložíme stranou (tímto zabráníme klesnutí borůvek na dno těsta/formy).

  3. V míse kuchyňského robotu prošleháme cukr, jogurt, vejce, máslo a vanilku. Přidáme mouku, sůl a prášek do pečiva. Promícháme.

  4. Přidáme borůvky a jen lehce promícháme stěrkou.

  5. Těsto vylijeme do připravené formy.

  6. Pečeme 50 - 55 minut dozlatova nebo nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.

  7. Před vyndáním z formy necháme lehce vychladnout při pokojové teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!