Celer zapečený s uzeným masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g celeru
50- 100 g uzeného masa
3 vejce
100 g másla
sůl
pepř
trocha strouhanky
navíc:
strouhaný sýr
semínka na ozdobu
pažitka na posypání celeru i brambor při podávání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer vaříme v osolené a okyselené vodě asi 4-5 minut. Prochladlý nakrájíme na silnější kolečka (asi 8-10 mm). Vařené maso jemně usekáme, smícháme se syrovými vejci a trochou strouhanky.

  2. Touto směsí potřeme plátky vařeného celeru, srovnáme je do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáčku, navrch také pokropíme máslem a zapečeme dozlatova v troubě. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

  3. Můžeme posypat semínky nebo je to také dobré, když posypeme při zapékání strouhaným sýrem. Při podávání vše posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!