Bylinkový krém
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 3 ks velké brambory
- 1 kořenové petržele
- drcený kmín
- svazek bylinek:
- petržel
- pažitka
- kerblík
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Postup Bylinkový krém
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci másla osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, petržel a trochu drceného kmínu. Zalijeme polovinou vývaru a uvaříme doměkka.
Část bylinek odložíme, zbytek nahrubo posekáme a přidáme k bramborám. Krátce povaříme.
Brambory s bylinkami rozmixujeme, přidáme zbytek vývaru a lehce našlehanou smetanu, krátce povaříme.
Krém osolíme, opepříme, přidáme pár kapek citrónové šťávy.
Zdobíme odloženým zbytkem bylinek, případně lžičkou zakysané smetany a opečenými krutony z bílého pečiva.