Houbové pečenáče podle babičky

Recepty, Houby

Suroviny

kloboučky nebo proužky hub
mouka, vejce a strouhanka na trojobal
olej na smažení
Na prokládání:
několik velkých cibulí na kolečka
2-3 chilli papričky (lze snížit nebo i vynechat)
nové koření + bobkový list + celý pepř
Nálev:
1 Deko + voda + ocet podle návodu na sáčku
5 lžic cukru
1-2 hřebíčky
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
4 dl suchého bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Lák svaříme, houby obalíme a usmažíme. Do láku přidáme bílé víno.

  2. Na dno větší sklenice dáme cibuli a koření, na to skládáme vrstvy osmažených hub, které prokládáme vždy cibulí a kořením.

  3. Zalijeme horkým nálevem a po vychladnutí uložíme do chladna. Za tři dny jsou hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!