Rybí salát z mořské štiky

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g rybího filetu
450 g směs mrkve, hrášku, kukuřice
250 majolky/jogurtu
250 ml vody
6 kuliček nového koření
4 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
3 lžíce octa
citron, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu.

  2. Pro jednodušší manipulaci na koření použijeme kovové (čajové) sítko).

  3. Jakmile voda začne vařit, přidáme zeleninu a vaříme 15 minut.

  4. Následně přidáme celé filety ryby a vaříme dalších 15 minut. Rybu můžete použít v podstatě jakoukoliv podle toho, kterou máte rádi. My použili mořskou štiku a i když by měly být filety bez kostí, je potřeba ty mrňavé ještě pohlídat.

  5. Když uběhne dalších 15 minut, vyndáme rybu a natrháme ji na menší kousky. Přemístíme do hlubší misky, scedíme zbytek hrnce/pánve a vše k rybě přidáme.

  6. Vymačkáme šťávu z druhé poloviny citronu a vše společně řádně promícháme, aby se všechny chutě propojily. Necháme zlehka vychladnout a nakonec zamícháme majolku nebo bílý jogurt - případně ještě dochutíme solí a pepřem.

  7. Vložíme do lednice pořádně vychladit. Lepší by bylo nechat proležet do druhého dne, ale kdo to má vydržet že?


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!