Bylinkovo-česnekové kuřecí kousky se špenátem a cizrnou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

• 3 kuřecí prsní řízky
• 2 stroužky česneku
• bazalka
• tymián
• sůl
• pepř
• olivový olej
• menší cibule
• citrón
• 1 kostka (112,5g) mraženého špenátu - celé listy
• mražená kukuřice
• pórek

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si nejlépe přes noc namočíme. Vaříme ve vodě s tymiánem a bazalkou asi hodinu. Poté vodu slijeme a cizrnu propláchneme studenou vodou.

  2. Maso si nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Dáme do misky a přidáme bazalku, tymián a česnek. Zakápneme olejem a citrónem. Dáme odležet tak na hodinu do lednice.

  3. Na oliv. oleji si osmahneme cibulku a přidáme připravené maso. Zalijeme trochou vody a dusíme. Přidáme špenát, kukuřici a pórek a ještě chvíli necháme na mírném ohni.

  4. Cizrnu buď můžeme přimíchat hned k masu nebo podáváme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!