Bylinkovo-česnekové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
100 g rozpuštěného vlahého másla
1/2 lžičky granulovaného česneku
1 lžičku sušeného medvědího česneku
1 lžičku sušeného rozmarýnu
1 lžičku sušeného oregana
1 lžičku sušené bazalky
1 lžičku uzené mleté sladké papriky
1 palici česneku
2-3 oloupané cibule záleží na velikosti
2 řapíky řapíkatého celeru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do vlahého másla dáme oba česneky, uzenou papriku, bylinky a řádně promícháme.

  2. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Do pekáče dáme celá stroužky česneku, cibuli nakrájenou na proužky, řapíkatý celer nakrájený na malé kousky. Na tuto směs položíme osolené maso, které potřeme bylinkovým máslem, podlijeme malým množstvím vody.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C, asi po 25 minutách troubu ztlumíme na 170°C.

  4. Pečeme za občasného pomazáváním bylinkovým máslem a poléváním vypečeným výpečkem. Pečeme zhruba 40 min. Přílohu si zvolíme dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!