Bramborové palačinky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Palačinky:
600 g malých moučných brambor
3 lžíce hladké mouky
1/8 l husté smetany
sůl
pepř
5-6 vajec
muškátový oříšek
přepuštěné máslo (je chutnější) nebo olej na smažení
Náplň:
300 g měkkého tvarohu
sůl
bylinky čerstvé nebo mražené(nejlepší je pažitka, medvědí česnek apod.)
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř, strouhneme trošičku muškátového oříšku, klepneme vejce a vymícháme hladké těsto, které postupně zahustíme moukou. Vyzkoušíme malý vzorek, podle potřeby dohustíme moukou. Těsto ale nesmí být moc tuhé, lámalo by se.

  2. Na teflonové nebo podobné nepřilnavé pánvi lehce potřené tukem pečeme palačinky. Těsto musíte na pánev rozetřít, je trošku hustší než běžné těsto na palačinky.

  3. Tvaroh rozmícháme se solí a bylinkami, naředíme smetanou podle potřeby.

  4. Palačinky naplníme tvarohem a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!