Bylinkové karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového plecka
2 lžíce pšeničné krupice
1 vejce
1/2 lžíce koření do mletého masa
1 lžičku čerstvě mletého pepře
sůl
Bylinky:
celá nať od jarní lahůdkové cibulky
2 hrsti rukoly
7 lístků medvědího česneku
4 listy česnekové trávy
1 větší stroužek česneku
3 větvičky kadeřavé petrželky
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do misky a smícháme jej s krupicí, vejcem a kořením.

  2. Všechny bylinky nasekáme na drobno a dobře promícháme s masovou směsí. Tvoříme stejně velké placičky, obalíme ve strouhance a smažíme pomalu na oleji, aby se dobře propekly.

  3. Pokládáme na papírové utěrky, aby se odsál omastek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!