Bylinkové bagetky se sýrem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na těsto:
200 ml vody
100 g sádla
60 g pšeničné chlebové mouky
520 g hladké mouky
17 g kvasnic
1,5 kl soli
1,5 kl cukru
svazek čerstvých bylinek
1 vejce
semínka (sezam)
200 g sýru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozpustíme a necháme vychladnout sádlo. Bylinky nasekáme.

  2. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto. Zaprášíme moukou a přikryté utěrkou necháme hodinu a půl na teplém místě kynout.

  3. Sýr nakrájíme na hranolky.

  4. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama, rozdělíme na 8 dílků. Vytvarujeme váleček, ten prsty roztáhneme, položíme na těsto hranolek sýru, zabalíme těstem a skládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Plech zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 20 minut kynout.

  6. Troubu si necháme vyhřát na 180°C.

  7. Před vložením do trouby bagetky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Pečeme 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!