Bylinkové bagetky se sýrem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na těsto:
- 200 ml vody
- 100 g sádla
- 60 g pšeničné chlebové mouky
- 520 g hladké mouky
- 17 g kvasnic
- 1,5 kl soli
- 1,5 kl cukru
- svazek čerstvých bylinek
- 1 vejce
- semínka (sezam)
- 200 g sýru
Postup Bylinkové bagetky se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si rozpustíme a necháme vychladnout sádlo. Bylinky nasekáme.
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto. Zaprášíme moukou a přikryté utěrkou necháme hodinu a půl na teplém místě kynout.
Sýr nakrájíme na hranolky.
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama, rozdělíme na 8 dílků. Vytvarujeme váleček, ten prsty roztáhneme, položíme na těsto hranolek sýru, zabalíme těstem a skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Plech zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 20 minut kynout.
Troubu si necháme vyhřát na 180°C.
Před vložením do trouby bagetky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Pečeme 25 minut.