Čokoládový dortík s karamelem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky mléka
1/4 hrnku salka
6 vajec
100 g čokolády na vaření
na karamel:
hrnek cukru
1/2 hrnku vody

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit čokoládu.

  2. Ve větší míse si rozšleháme vajíčka a metlou vmícháme salko. Vychladlé čokoládové mléko přidáme do vaječné směsi a promícháme. Připravíme si malé mističky.

  3. V kastrůlku si dáme vařit cukr s vodou do zlatavé barvy. Karamel pak rozdělíme do mističek. Poté si připravíme hluboký pekáč a naplníme do vodou tak, aby mističky byly ponořené do půlky. Mističky tedy máme v pekáčku a naplníme všechny po okraj čokoládovou hmotou. Dáme péct cca 15 minut na 160 °C.

  4. Sledujte tuhost. Mělo by se to lehce třást a ono to pak dojde. Po upečení vyndáme z lázně a necháme vystydnout. Uložíme do lednice a necháme vychladit aspoň 3 hodinky. Poté vyklopíme na talířek spolu i s karamelem a zdobíme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!