Buši pomazánka z makrely

Recepty, Pomazánky

Suroviny

POMAZÁNKA:
1 ks uzené makrely
1 ks střední cibule
3 - 4 ks znojemské okurky
1 polévková lžíce žluté (naší) hořčice
1 tavený sýr (100 g - já používám z Lidlu)
1-2 lžíce majolky (tatarky)
sůl
pepř
CHLEBÍČKY:
1 veka
Rama máslová (Petra a pod.)
natvrdo vařené/á vejce
rajče
znojemské okurky
petrželka
pažitka
//může být, čerstvá okurka, tvrdý sýr, petrželka, pažitka, atd//

Postup přípravy receptu

  1. Největší práci dá obrat maso z ryby tak, aby jsme nenechali kostičky. Vyžaduje to nechvátat a pečlivost.

  2. Obereme rybu a rodělíme na menší kousky. POZOR. Nečvachtat na bláto. Pracujeme s vidličkou.

  3. Přidáme lžičku plnotučné hořčice,

  4. Přidáme najemno nakrájenou cibuli (nestrouhat-zhořkne).

  5. Nastrouháme nahrubo okurky a vše opatrně promícháme.

  6. Vmícháme majolku (tatarku).

  7. Vmícháme tavený sýr a podle potřeby dosolíme, opepříme. Kdo chce může dát i chilli. NECHÁME alespoň 2 hodiny odpočinout.

  8. CHLEBÍČKY: Každý plátek večky VELICE jemně potřu náhr. máslem.(dělám proto, aby případná vlhkost nerozmáčela večku. Je to nechutné, zvláště, když děláme ráno na večer).

  9. Naneseme vidličkou vrstvičku pomazánky. Nehňácáme a neuhlazujeme.

  10. Zdobíme jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!