Brambory s olivami a fazolkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 kg salátových brambor
0,150 kg zelených oliv bez pecky
0,150 kg černých oliv bez pecky
0,250 kg zelené fazolky
0,250 kg žluté fazolky
1 – 2 červené cibule
3 KL kapary
Sos:
4 filetky ančoviček, jsem- li ančoviček prost, dám sardelovou pastu
1 šalotka
1,5 dl oleje
1 dl vinného octa
Nať petrušky, bazalky, majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku s ančovičkou posekám na jemno. Přidám koření, třu a přidávám zvolna olej, podle chuti ocet. Pokud mám tyčový mixer při ruce, tak to umixnu a hotovo.

  2. Brambory uvařím, ještě horké oloupu, pokrájím na osminky. Čerstvé, nebo mražené fazolky povařím cca 15 minut. Pokud dávám konzervované, tuto práci si ušetřím, jen ohřeji.

  3. Na talíř pokladu brambory, překryji fazolkou. Polovinu sosu ohřeji, přeliji brambory a fazolku, posypu pokrájenými olivami, posekanou cibulí a kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!