Bulharská čočková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g čočky
2 řapíky celeru
2 mrkve
2 šalotky
zeleninový vývar
200 ml pasírovaných rajčat
feferonka -podle chuti, nemusí být
čubrica
sůl
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme, zalijeme vodou a nechám cca hodinu namáčet. Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.

  2. Mrkev a řapíky celeru očistíme, nakrájíme a vložíme do polévky 10 minut před koncem varu. Přilijeme pasírovaná rajčata a dovaříme.

  3. Polévku dochutíme solí, čubricou a necháme přejít varem. Hotovou posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!