Babčák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 brambor
1 vejce
2-5 stroužků česneku (podle chuti)
hladká mouka
sůl
drcený kmín
majoránka
sádlo
kousek špeku
cibule
hrst čerstvých hub

Postup přípravy receptu

  1. Vyškvaříme na kostičky nakrájený špek a škvarečky vyjmeme. Na tuku pak podusíme nadrobno krájenou cibuli a drobně krájené houby.

  2. Nastrouháme brambory, slijeme přebytečnou vodu a přidáme vejce, sůl, kmín, česnek, majoránku a s citem hladkou mouku. Přidáme i vychladlou cibuli s houbami a vše dobře promísíme.

  3. Na sádle smažíme dočervena jako bramboráky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy