Broskvová buchta s polevou ze zakysané smetany

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
240 g polohrubé mouky
60 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
150 g másla
Na náplň:
300 g tučné zakysané smetany
100 g moučkového cukru
4 žloutky
3 lžíce bramborového škrobu
1 lžíce citronové šťávy
6 broskví

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, máslo na kousky a vypracujeme hladké těsto. Dvě třetiny rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno dortové formy. Lehce ho propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.

  2. V míse promícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem, žloutky, škrobem a citronovou šťávou. Broskve rozkrojíme na poloviny, vyjmeme pecky a dužinu nakrájíme na měsíčky.

  3. Ze zbylého těsta vyválíme úzký plát těsta. Stočíme ho do šneka a rozvineme po obvodu formy u předpečeného mírně zchladlého korpusu.

  4. Na dno rozložíme polovinu nakrájených broskví. Zalijeme je připravenou náplní a po obvodu poklademe zbylými měsíčky broskví. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a potom nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!