Výborná švestková marmeláda se skořicí a citrónem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1,2 kg švestek
1 citron
1 kg cukru
1 PL skořice
1 agar (4 g)

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vypeckujeme a dáme do hrnce s cukrem - promícháme a necháme 24 hodin odležet v chladu (já měla v lednici). Není to nutné, ale pokud si vzpomenete, tak alespoň jednou promíchejte. Švestky pustí šťávu a není je potřeba druhý den podlévat.

  2. Druhý den švestky vaříme do měkka se skořicí. Pak propasírujeme přes síto (já zvolila hrubější), přidáme šťávu z citrónu a agar - lehce povaříme.

  3. Sklenice dávám umyté na 20 minut do trouby na 100 st., kvůli dezinfekci. Poté marmeládu plníme do sklenic, které uzavřené na pět minut obrátíme na utěrku, aby se víčka chytla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!