Vepřová pečeně se směsí hub a majoránkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřové pečeně
5 kuliček barevného pepře
sůl
čerstvá majoránka
180 g směsi lesních hub (klouzci, hříbky, babky)
3 menší cibule
vývar nebo voda
150 ml mléka (smetany)
hladká mouka (malinko)
sádlo (olej)
sušený tymián

Postup přípravy receptu

  1. Z upravené vepřové pečeně uřízneme silnější plátky a zasypeme majoránkou. Osolíme, okořeníme mletým barevným pepřem a obalíme bohatě v nasekané majoránce.

  2. Na pekáčku rozpustíme sádlo (olej), vložíme plátky masa a posypeme troškou sušeného tymiánu. Takto necháme maso nejméně dvě hodiny odpočívat.

  3. Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, zalijeme vývarem nebo vodou, Pak dál maso zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem.

  4. Nakonec vložíme k pečeni i plátky hub, (můžeme houby podusit i mimo pekáček a přidat nakonec k masu). Ke konci pečení smícháme 150 ml mléka (smetany) s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s kvalitními těstovinami (pappardelle).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!