Buchta s kakaovou rebarborou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
hrstka drcených mandlí
1/2 hrnku oleje
1/4 hrnku mléka
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
pár kapek vanilkové tresti
špetka soli
rebarbora (cca 6 stonků)
2 lžíce mléka
2 lžíce cukru krystal
1 lžíce kakaa
tuk
strouhanka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem, olejem, mlékem, trestí a špetkou solí. Mouku smícháme s kypřícím práškem a s mandlemi a přidáme k řídké směsi. Metlou/vařečkou promícháme.

  2. Plech si prsty vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vyplníme ho těstem.

  3. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse ji smícháme se 2 lžícemi mléka a 2 lžícemi cukru. Polovinu těsta na plechu posypeme polovinou rebarbory, druhou část rebarbory smícháme s kakaem a posypeme druhou polovinu těsta (pokud chceme celý plech kakaové rebarbory, smícháme ji hned se 2 lžícemi kakaa).

  4. Buchtu vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme cca 40 minut - zkusíme špejlí, zda-li se už na ni těsto nelepí.

  5. Vychladlou buchtu pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!