Buchta s čokokysankou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 vejce
1 hrnek mléka
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
10 ml rumu
125 ml slunečnicového oleje
Krém:
200 g čokolády s 50% kakaa
2 zakysané smetany 16%

Postup přípravy receptu

  1. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  2. V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek.

  3. Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní si na dobré promíchání vezmeme elektrický šlehač. Po vymíchání přidáme olej a poté rum.

  4. Vypracované těsto vylijeme na plech, povrch buchty stěrkou urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C asi na 25 minut.

  5. Čokoládu nalámeme, ve vodní lázni rozpustíme a poté vmícháme zakysané smetany.

  6. Natřeme na upečenou buchtu a povrch trochu urovnáme. Buchtu s čokokysankou můžeme pro vylepšení posypat kokosem nebo ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!