Bublanina s domácími třešněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
150 g cukru
1 dl oleje (10 lžic)
10 lžic mléka
300 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
500 g třešní
1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a teplé mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře zašleháme.

  2. Do žloutkové pěny přidáváme postupně mouku s práškem do pečiva a sníh. Dobře promícháme.

  3. Lehké těsto vlijeme do silně vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, urovnáme ho, rozprostřeme na něm omyté, osušené a odstopkované třešně (můžeme je obalit v cukru) a vložíme do předehřáté trouby.

  4. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Pak necháme na pekáčku vychladnout a krájíme na řezy. Podáváme pocukrované.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!