Broskvový koláč z pudingového těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 4 vejce
- 1,5 dcl oleje
- 15 dkg cukru krupice
- 2 vanilkové pudinky (Dr. Oetker)
- 5 dkg polohrubé mouky
- 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva (Dr.Oetker)
- Na náplň:
- broskvový jogurt (20-25 dkg)
- 1 plechovka (48 dkg) půlených broskví
- 3 kelímky šlehačky (po 2dcl)
- 2 Smetafixy
- Na polevu:
- 4 dcl broskvové šťávy
- 2 Pudinky bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetket
Postup Broskvový koláč z pudingového těsta
Postup přípravy receptu
-
Pro těsto vložíme všechny přísady do mísy a pomocí ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty.
Těsto dáme do vyššího plechu (30x40 cm, vymazaného a vysypaného hrubou moukou), uhladíme a pečeme. El. trouba:Horní/spodní ohřev cca 180 st.(s předehřátím), Horkovzdušná trouba: cca 160 st. (s předehřátím),Plynová trouba:st. č.2-3 - podle vlastní zkušenosti s troubou (s předehřátím)
Pečeme cca 25 minut.
Koláč necháme vychladnout.
Na náplň promícháme ovocný jogurt a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Broskve přecedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat. Rozkrájíme na osminky a poklademe na koláč.
Šlehačku ušleháme se Smeta-fixy dotuha a natřeme ji na broskve.
Na polevu odměříme 4 dcl broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření a šleháme 3 minuty dle návodu na obalu.
Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč mřížky nebo jiné tvary.
Do doby podávání uložíme koláč do chladna.