Broskvový koláč z pudingového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
4 vejce
1,5 dcl oleje
15 dkg cukru krupice
2 vanilkové pudinky (Dr. Oetker)
5 dkg polohrubé mouky
2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva (Dr.Oetker)
Na náplň:
broskvový jogurt (20-25 dkg)
1 plechovka (48 dkg) půlených broskví
3 kelímky šlehačky (po 2dcl)
2 Smetafixy
Na polevu:
4 dcl broskvové šťávy
2 Pudinky bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetket

Postup přípravy receptu

  1. Pro těsto vložíme všechny přísady do mísy a pomocí ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty.

  2. Těsto dáme do vyššího plechu (30x40 cm, vymazaného a vysypaného hrubou moukou), uhladíme a pečeme. El. trouba:Horní/spodní ohřev cca 180 st.(s předehřátím), Horkovzdušná trouba: cca 160 st. (s předehřátím),Plynová trouba:st. č.2-3 - podle vlastní zkušenosti s troubou (s předehřátím)

  3. Pečeme cca 25 minut.

  4. Koláč necháme vychladnout.

  5. Na náplň promícháme ovocný jogurt a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Broskve přecedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat. Rozkrájíme na osminky a poklademe na koláč.

  6. Šlehačku ušleháme se Smeta-fixy dotuha a natřeme ji na broskve.

  7. Na polevu odměříme 4 dcl broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření a šleháme 3 minuty dle návodu na obalu.

  8. Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč mřížky nebo jiné tvary.

  9. Do doby podávání uložíme koláč do chladna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!