Slepice na divoko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 slepice
mrkev
petržel
celer
2 střední cibule
4 stroužky česneku
3 vrchovaté kávové lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžička koření na divočinu
pepř celý
nové koření
bobkový list
sůl
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozděláme na polovinu (u velké postačí jen půlka), omyjeme, vložíme do papiňáku a zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme bobkový list, celé koření a pepř, oloupanou celou cibuli, stroužky česneku a osolíme. Uvedeme do varu a vaříme cca 1,5 hod (dle stáří slepice).

  2. Po uvaření slepici vyjmeme a obereme, vývar slijeme a vyjmutou uvařenou zeleninu pasírujeme (nebo utřeme) se sladkou i pálivou paprikou a kořením na divočinu.

  3. Tuto směs přidáme do vývaru, uvedeme znovu do varu a zahustíme tmavou jíškou. Nakonec vložíme maso ze slepice a podáváme s přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!