Rychlý piškot se smetanou a broskvovým želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškotový korpus:
6 vajec
3 PL horké vody
140 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
60 ml oleje
40 ml horké vody
1 kompotované broskve
Smetanový krém:
1 šlehačka + 1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
1 kysaná smetana
Broskvové želé:
1/2 l šťávy (šťáva z broskví + voda)
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do sněhu. Žloutky zalijeme horkou vodou, utřeme s cukrem, přidáme olej a vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Mícháme v robotu. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh. Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních cca 20 minut (podle trouby do růžova).

  2. Smetanu vyšleháme do tuha se ztužovačem a ručně přimícháme kysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Broskve nakrájíme na plátky. Na upečený korpus dáme smetanový krém a poklademe broskvemi.

  3. V hrnci uvaříme želé dle návodu na pudinku, jen místo mléka použijeme šťávu z broskví s vodou. Želé nalijeme na moučník a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!