Bratislavský salát

Recepty, Přílohy

Suroviny

1,5 kg brambor
5 vajec
střední cibule
2 sterilované okurky
1/2 kg mrkve
3x petržel
1/2 celeru
1/4 kg točeného salámu
2 lžíce oleje
majonéza
tatarka
jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nakrájíme jako do klasik bramborového salátu, přidáme jemně krájenou cibuli, vejce a okurky. Přidáme trochu zálivky z okurků.

  2. Kořenovou zeleninu uvaříme ve slupce doměkka a stejně jako brambory za studena oloupeme a nakrájíme na drobno do salátu.

  3. Točený salám nastrouhat na velké nudličky.

  4. Kdo chce, může nakonec přidat ještě i majonézu či bílý jogurt. Skvělý je posypaný sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!