Brambory zapečené se surimi, pórkem, kapkou smetany a parmazánem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 nových brambor s pěknou slupkou
250 g tyčinek surimi
1 pórek (zejména zelená část)
150 ml smetany
1 velký neoloupaný stroužek česneku
4-6 lžic jemně strouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na měsíčky, neoplachujeme, pouze vysušíme v utěrce a vložíme je do pánve s rozpáleným máslem a olivovým olejem. Přihodíme neoloupaný stroužek česneku k ovonění brambor. Opékáme cca 5-7 minut dozlatova.

  2. Opečené brambory scedíme a zbavíme přebytečného oleje, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout ve zbytkovém teple. Přidáme nakrájené surimi tyčinky a teprve nyní dobře osolíme.

  3. Přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a zapékáme při 200°c 15 minut. Potom posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a dopečeme dalších 5-10 minut.

  4. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!