Barevný dort k 18

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpus:
6 vajec
180 g cukru krupice
240 g hladké mouky
Krém:
750 ml mléka
2,5 pudingu
50 g cukru
750 g másla
rum dle chuti
vanilkový cukr dle chuti
Další:
marmeláda
cukrářské zdobení (zdobítka)
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh a pak zašleháme žloutky, přidáme trochu vody. Ručně zamícháme mouku, těsto vylejeme do formy a pečeme na 200°C (podle trouby)

  2. Krém: Uvaříme puding podle návodu, necháme zchladnout a šleháme dohladka. Přidáváme změklé máslo, šleháme dohladka a přidáme rum a vanilkový cukr dle chuti.

  3. Korpus rozřízneme a pokropíme rumem, potřeme marmeládou a jako další vrstvu dáme krém.

  4. Přiklopíme druhou půlku korpusu a obmažeme dort.

  5. Dál zdobíme dle naší fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!