Bramborák na plech - Gugla

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3/4 kg brambor
250 g uzeného masa
2 celá vejce
0,5 dcl oleje
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přebytečnou vodu slijeme, přidáme na kostky pokrájené uzené maso (já použila šunkový kabanos), ostatní suroviny a dobře promícháme. Česnekem a majoránkou nešetříme.

  2. Připravené těsto rozetřeme na plech vymazaný sádlem nebo potřený olejem.

  3. Troubu rozehřejeme na 220 °C, pečeme cca 30 minut, pak ztlumíme na 180-200 °C a dopékáme dalších 30 minut, aby povrch dostal křupavou kůrku.

  4. Před podáváním necháme cca 10 minut prochladnout, jinak se Gugla rozpadá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!