Bramborový salát s ředkvičkami

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g vařených brambor
250-300 g ředkviček
1 větší červená cibule
100 g majonézy nebo zakysané smetany
20 g hořčice plnotučné nebo dijonské
sůl
pepř mletý
lák z okurek nebo feferonek

Postup přípravy receptu

  1. Vařené, oloupané, vychladlé brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme oloupanou červenou cibuli pokrájenou na slabé plátky nebo půlplátky a ředkvičky, pokrájené buď na plátky nebo kostičky. Osolíme a opepříme, promícháme.

  2. Majolku nebo zakysanku (nebo jejich kombinaci) promícháme s hořčicí a dle potřeby zředíme lákem. Pak vlijeme do bramborovo-ředkvičkového salátu, promícháme a můžeme podávat.

  3. Podáváme buď samostatně, kdy na talíři můžeme salát doplnit čtvrtinkami vařených vajec, nebo salát podáváme ke smaženým nebo grilovaným pokrmům (řízky, tvarůžky, karbanátky, steaky...)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!