Kuřecí kousky na žampiónech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
200 g žampiónů
200 ml šlehačky
kostička másla
1 střední cibule
1 kostka kuřecího bujónu
8 menších brambor
sůl, pepř, kmín
snítka rozmarýnu
rajčátka a polníček na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme na drobno. Brambory oloupeme a osušíme - nekrájíme! Rozpustíme máslo, vsypeme pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Přihodíme kuřecí maso, osolíme, opepříme, špetku kmínu a dusíme. Za deset minut vhodíme pokrájené žampióny, vlijeme šlehačku, stáhneme sporák na minimum, vhodíme kostku kuřecího bujónu a dusíme do změknutí masa a žampiónů.

  2. Za 20 minut vložíme do smetany brambory vcelku a dusíme je společně s masem a žampióny do změknutí. Vhodíme větvičku rozmarýnu. Na závěr odklopíme pokličku a necháme vyvařit zbytkovou vodu, aby omáčka byla lehce hustá. Dáme na talíře a ozdobíme pokrájenými rajčátky a polníčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!