Polévka s mletým masem a fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
200 g mletého masa, vepřové nebo míchané
200 - 250 g brambor
100 g očištěné kapie
1 větší řapík celeru
3-4 stroužky česneku
50 g rajského protlaku
1 lžíce mleté sladké papriky
olej nebo sádlo
250 g fazolí ve slaném nálevu (scezené)
cca 800 ml vývaru
celerová nať dle chuti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si vařečkou nebo šťouchadlem na brambory). Poté přidáme do hrnce krátce osmažit, rozvonět, pokrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek, protlak a papriku. Vše za stálého míchání.

  2. Přilijeme vývar, přidáme oloupané brambory pokrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a povaříme doměkka. Poté brambory v polévce rozšťoucháme na menší kousky (ne na kaši), přisypeme scezené fazole a jemně pokrájenou celerovou nať a necháme přejít varem.

  3. Dle potřeby (hustoty) můžeme přidat trochu vývaru nebo polévku ještě osolit nebo opepřit, případně přidat trošku česneku.

  4. Polévka je celkem sytá a pokud jí budeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem, nahradí nám klidně i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!