Bramborový guláš na kyselo

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
3 špekáčky
5 středně velkých kyselých okurek
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
bobkový list
majoránka
kmín
pepř
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci s širším dnem na sádle zpěníme na středně hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené oloupané špekáčky, podlijeme hrnkem vody, přisypeme lžíci majoránky, lžičku kmínu, 3 lístky bobkáče, pepř a sůl dle libosti, na drobno nakrájené okurky, česnek a necháme dusit.

  2. Mezi tím si oškrabeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a po té přidáme do hrnce.

  3. Zalijeme vodou tak akorát, aby bylo vše pod vodou a za občasného míchání vaříme do měkka.

  4. Když jsou brambory měkké, vařečkou promícháváme tak dlouho, až se začnou brambory odírat, tím se nám to samo zahustí a můžeme podávat nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!