Pudinková roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
6 lžic krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
citrónová kůra
Krém:
200 ml šlehačky
1 vanilkový cukr
1 ztužovač
2 lžíce rumu
1 pudink bez vaření
jahody
banán atd

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků, lžíce cukru a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbývající cukr ušleháme do pěny, přidáme pudink, kůru a lehce vmícháme sníh.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený silikonovou podložkou a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 10 minut.

  3. Suroviny na krém dáme do misky s víkem, uzavřeme a zatřepeme, aby se vše spojilo v krém. Na vychladlý upečený plát natřeme krém, ke kraji položíme ovoce a pevně srolujeme. Necháme v chladu a před podáváním jen pocukrujeme.

  4. Lze udělat i barevně obráceně - použít čokoládový pudink do těsta a vanilkový do krému, nebo vanilkový do těsta a pařížskou šlehačku do krému s kakaovým pudinkem a dát banány, místo rumu vaječný koňak a jiné ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!