Bramborové karbanátky se sýrem a kořením na klasické karbanátky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1000 g uvařených brambor
1 cibule
120 g strouhaného čedaru nebo jiného tvrdého sýra
4 stroužky česneku
2 vejce
1/2 PL hořčice
sůl
pepř
sušená majoránka
Na trojobal:
2 vejce
hladká mouka
špetka uzené papriky do mouky na obalení
strouhanka
olej na pekáček nebo do formy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme nahrubo.

  2. Smícháme nastrouhané brambory, vejce, pokrájenou cibuli,nastrouhaný sýr, koření a hořčici.

  3. Karbanátky obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance.

  4. Pečeme v pečící formě nebo v pekáčku, který jsme uvnitř pokapali olejem. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!