Bramborová roláda plněná brynzou a vejci se smaženou cibulkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor uvařených ve slupce oloupaných
2 vejce
150 g hrubé mouky
Sůl
Muškátový oříšek
Náplň:
3 vejce
70 g brynzy
Oříšek másla (1 lžíce)
1 malá cibule nebo 3 jarní cibulky
K podávání:
200 g cibule
2-3 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme náplň: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme vejce a mícháme.

  2. Když se začnou vejce srážet, přidáme brynzu a mícháme, dokud se vejce neuvaří.

  3. Odstavíme a necháme zchladnout.

  4. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.

  5. Na pánvi rozehřejeme sádlo a pozvolna smažíme cibuli dozlatova – minimálně půl hodiny.

  6. Do velkého hrnce si dáme vařit vodu. Oloupané brambory (ještě vlažné) prolisujeme, vložíme do mísy a smícháme s vejci, solí, špetkou muškátového oříšku a moukou.

  7. Vypracujeme vláčné těsto, které si rozdělíme na 3 části.

  8. Na stůl rozložíme potravinovou fólii a pomažeme ji lehce buď olejem nebo máslem.

  9. Na fólii rozprostřeme jeden díl těsta a válečkem nebo dlaněmi jej rozválíme na obdélník cca 0,5 cm silný, o velikosti 17 x 20 cm. Boční kraje fólie musí být volné.

  10. Na plát těsta rozprostřeme 1/3 náplně a pomocí fólie svineme roládu, zabalíme ji a kraje svážeme provázkem. Opakujeme se zbytkem těsta.

  11. Rolády vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou, přiklopíme a pod poklicí zvolna vaříme 20 minut.

  12. V polovině vaření obrátíme.

  13. Po vyjmutí rolády necháme cca 2 minuty orazit“ poté krájíme na šikmé plátky a na talíři zdobíme smaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!