Bramboráky s mletým masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g oloupaných brambor
250 g mletého masa - vepřového, mix nebo drůbežího
1 vejce
sůl
pepř mletý
3-4 stroužky česneku, dle chuti
majoránka
drcený kmín
2 lžíce hladké mouky, podle potřeby
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na bramboráky klasické. Pokud chceme, můžeme použít i koření na mletá masa, vše podle toho, co máme rádi.

  2. Směs řádně promícháme a podle moučnatosti nebo vodnatosti brambor přidáme (nebo ne) hladkou mouku na zahuštění.

  3. Ze směsi odebíráme lžící těstíčko, které klademe do pánve s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dozlatova a křupava.

  4. Podáváme samostatně jako hlavní chod třeba s kysaným zelím nebo sklenicí chlazeného piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!