Bramboráky s mletým masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g oloupaných brambor
- 250 g mletého masa - vepřového, mix nebo drůbežího
- 1 vejce
- sůl
- pepř mletý
- 3-4 stroužky česneku, dle chuti
- majoránka
- drcený kmín
- 2 lžíce hladké mouky, podle potřeby
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Bramboráky s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na bramboráky klasické. Pokud chceme, můžeme použít i koření na mletá masa, vše podle toho, co máme rádi.
Směs řádně promícháme a podle moučnatosti nebo vodnatosti brambor přidáme (nebo ne) hladkou mouku na zahuštění.
Ze směsi odebíráme lžící těstíčko, které klademe do pánve s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dozlatova a křupava.
Podáváme samostatně jako hlavní chod třeba s kysaným zelím nebo sklenicí chlazeného piva.