Bramborak ala Hatori

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 ks velkých brambor
2 vejce
3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
grilovaci koření
hladká mouka
niva
hermelín
kyselé zelí
rajče
salátová okurka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme, omyjeme brambory.

  2. Nastrouhame do misky jednu na jemno, druhou na hrubo, pripravime si oloupany cesnek. Prolisujeme do nastrouhanych brambor. Rozbijeme do toho 2 vejce pridame sul, pepr, majoranku, trosku grilovaciho koreni. Vse poradne rozmichame a vypracujem testo.

  3. Nechame tak 10-15 minut odstat v klidu. Brambory pusti stavu. Postupne pridavame hladkou mouku a michame testo vidlickou.

  4. Rozpalime si sadlo nebo olej na panvi. Na mirnem plameni smazime placky.

  5. Nakrajime si hermelin na platky, nivu na kousky.

  6. Rajce, okurek taky nakrajime.

  7. Na vysmazenou placku pokladame hermelin, nivu, zeleninu a posypeme kyselým zelim.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!