Niva v bramboráku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4-5 větších brambor
1 vejce
cca 50 ml podmáslí
5-6 stroužků česneku
2 lžíce sušené cibule
cca 3-4 lžíce polohrubé mouky
sůl
kmín
majoránka
sádlo na smažení
--
Niva (cca 200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme společně s česnekem. Pokud jsou hodně vodnaté, tak trochu z nich vodu vymačkáme. Přidáme podmáslí, vejce, cibuli a koření. Nakonec zahustíme moukou.

  2. Nivu nakrájíme na asi 5-7 mm plátky. Na rozehřátý tuk dáme lžíci kopeček těsta, uděláme placičku, položíme sýr a přikryjeme opět těstem. Těsto by mělo být z obou stran tenčí. Smažíme z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!