Bramboráčky se zelím a slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Bramboráčky:
1 kg brambor - oloupaných, jemně nastrouhaných
2 rozšlehaná vejce
sůl
pepř mletý
majoránka
česnek
drcený kmín
hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění těsta
Dále:
kysané zelí - okapané
300-400 g libovější anglické slaniny (nebo moravské, paprikové...)
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme moukou nebo strouhankou. Řidké těsto naléváme naběračkou nebo lžící na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova bramboráčky.

  2. Slaninu pokrájenou na plátky osmažíme na suché pánvi dozlatova.

  3. Zelí necháme na cedníku okapat. Neproplachujeme!

  4. Horké bramboráčky prokládáme zelím s osmaženou slaninou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!