Moravské müsli

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 kg syrového vepřového sádlo (vyšší je lepší)
0,5 dl mléka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové sádlo nakrájíme na kostičky. Pokud máte radši víc vypečené tak na menší a pokud méně, tak na větší kostky.

  2. Dáme do kastrolu a pěkně pomalu, já mám elektrický sporák tak ze začátku na 4 stupeň a po chvíli to stáhnu na 3 stupeň.

  3. Na sádlo nalijeme 0,5 mléka a za občasného míchání škvaříme do zlatova.

  4. Poté müsli pěkně přes cedník scedíme, na cedniku žufánkem pomačkáme (lehce), vyškvařené sádlo nalijeme do sklenice (pozor pálí to).

  5. No a müsli pěkně s čerstvým chlebem..... Pozor solíme jen množství které sníme, jinak je musli gumové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!