Vejce Benedikt

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 vejce
2 plátky šunky
1 houska
(holandská omáčka viz. poznámka)
1 PL octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housku rozpůlíme a řeznou plochou ji nasucho opečeme na pánvi. Obložíme plátky šunky.

  2. V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu, osolíme, přilijeme ocet a trochu ztlumíme, aby nám voda pouze probublávala. Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu ho necháme sklouznout do vody. Bílek se snažíme omotat kolem žloutku. Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce je hotové.

  3. Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a položíme na šunku přelitou holandskou omáčkou, opepříme, osolíme a přiklopíme horní částí housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!