Božský jablšpek

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 listové těsto (mražené nebo chlazené)
2 jablka
1 větší cibule
2 stroužky česneku
70 g farmářské slaniny
sůl
pepř
vejce na potření
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazené listové těsto necháme rozmrazit a vyválíme do tenka (nebo použijeme již na papíru vyválené těsto chlazené - nejlépe se mi osvědčilo to z Lidlu).

  2. Plát rozdělíme na 6 čtverců a do jejich středu poklademe náplň: oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, proužky cibule, plátky česneku a kostičky slaniny smícháme a mírně osolíme a opepříme.

  3. Vytvoříme šátečky (viz. foto), které na povrchu potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!