Borůvkový kynutý koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
80 g cukru krupice
80 g másla nebo Hery
špetka soli
1 vejce
1 kostka droždí
cca 300 ml mléka (podle mouky)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve odvážíme mouku, kterou prosejeme. Uděláme důlek pro kvasnice, přidáme trochu cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek, který smícháme s ostatními ingrediencemi na řidší těsto. Necháme vykynout cca 1 hodinu.

  2. Potom postupujeme podle toho, jaký koláč chceme udělat. Z této dávky jsou koláče na dva plechy.

  3. Těsto rozválíme, přendáme na pekáč, posypeme ovocem a drobenkou. Kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Po upečení kraje koláčů potřeme rozpuštěným máslem, smíchaným s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!