Borůvkový koláč s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
380 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 vejce
150 g cukru
1 kypřící prášek
250 g másla
strouhaná citronová kůra
Krém:
2 pudinky v prášku
800 ml mléka
250 g tvarohu
3 vejce
cukr dle chuti
citronová šťáva
Borůvkové želé:
300 g borůvek (čerstvé nebo mražené)
1 želatina v prášku
cukr
Dále potřebujeme
tuk na vymazání formy
trochu rumu na těsto

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta, tak jako linecké, Vložíme do vymazané formy a roztáhneme po celé ploše i po stěnách.

  2. Dáme péct do předehřáté trouby cca 200°C na 5 minut poté pokapeme korpus rumem a doplníme krém a dál pečeme cca hodinu při 170°C

  3. Krém: Uvaříme pudink v mléce a ještě za tepla všleháme tvaroh, osladíme a přimícháme žloutky a citronovou šťávu. Z bílku ušleháme tuhý sníh a lehce zamícháme do pudinkového krému.

  4. Připravíme si želatinu dle návodu na sáčku a přidáme do ni borůvky.

  5. Takto připravenou želatinu naneseme na upečený vychladlý koláč. Nechte den vychladit v lednici a můžete podávat:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!