Slaný cuketový koláč v italském stylu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g nahrubo nastrouhané cukety
400 g bílého jogurtu
1 vejce
zelené olivy nebo černé olivy bez pecky
několik kousků v oleji naložených sušených rajčat + (2 PL oleje z nich)
1/2 chorizo (nakrájené na kostičky)
cca 200 g polohrubé mouky
hrst čerstvé bazalky
sůl
bílý pepř
hrst nahrubo nastrouhaného sýra Grana Padano
1/2 balíčku prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme do mísy, přidáme vejce, jogurt, na kousky nakrájená rajčata, olej, polovinu nastrouhaného sýra, celé olivy a na kostičky nakrájenou klobásu a zamícháme.

  2. Přisypeme mouku a nasekanou bazalku, opět zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

  3. Nakonec zapracujeme prášek do pečiva a těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Navrch posypeme zbytkem sýra a pečeme na 175°C do mírného zezlátnutí.

  5. Podáváme jak teplý, tak i studený, výborný je nakrájený na malé kostičky a podávaný jako jednohubky, např. s koktejlovým rajčátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!