Argentinská křídla

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích křídel
2 stroužky česneku
1/4 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce oleje
60 ml sladké chilli omáčky
2 lžíce medu
1 lžíce octa
60 ml sojové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
podle chuti tabasco (nemusí být)
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.

  2. Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme dočervena.

  3. Během pečení obracíme a podléváme výpekem.

  4. Ke konci pečení zapneme na chvíli horký vzduch, nebo gril.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!